Benissa continua celebrant. Hui divendres, 10 de gener, s’obrin les atraccions firals instal·lades al centre urbà, com a arrencada de la intensa programació prevista amb motiu de la tradicional Fira i Porrat de Sant Antoni. La localitat es prepara per a gaudir d’una de les festes més arrelades de tota la Marina Alta. Una completa programació que inclou propostes lúdiques, culturals, gastronòmiques, populars, religioses, esportives… que ocuparan els propers caps de setmana de gener i que hem pogut conéixer al Primer Café de hui amb el regidor de Festes de Benissa, Adrián Cabrera.
FIRA D’ATRACCIONS
La localitat té per davant tres intensos caps de setmana. El primer estarà protagonitzat per les atraccions firals, que aquest primer cap de setmana de fira s’ofereixen al preu rebaixat de 3 euros. També s’ha programat, un any més, “el Dia del Xiquet”, fixat per al divendres 17, en què pujar a les atraccions costarà més barat.
FOGUERA I BENEDICCIÓ
El cap de setmana següent tindrà com a actes destacables l’entrada del pi, la benedicció i crema de la foguera de Sant Antoni, i el tradicional ball dels Dimonis a càrrec de l’Esbart Dansaire. També se celebrarà la concorreguda i vistosa cavalcada des de la plaça del Portal fins a les portes de la Basílica de la Puríssima Xiqueta, on tindrà lloc la benedicció d’animals.
MERCAT MEDIEVAL I FIRA RAMADERA
El tercer i darrer cap de setmana del mes de gener estarà marcat pel consolidat Mercat Medieval, organitzat aquest any per l’empresa especialitzada la Fragua de Vulcano, i ubicat als carrers del nucli històric de Benissa. També se celebrarà la fira ramadera, l’exposició d’aus de raça i de vehicles i maquinària agrícola.
Concursos gastronòmics, partides de Pilota Valenciana, exposicions, conferències, el túnel del vi, concerts i actuacions en directe, propostes comercials, activitats solidàries, i molt més, completen l’intens i variat programa de la Fira i el Porrat de Sant Antoni de Benissa 2025. Una programació de la qual participen diferents associacions i col·lectius locals, que fan possible la continuïtat d’aquesta tradició que es perd als annals de la història.
Podeu tornar a escoltar l’entrevista aquí.