Hui ens hem posat seriosos al Primer Café de Ràdio Litoral per abordar una realitat que suposa una de les violacions de drets més persistents i devastadores del món. Una realitat que la tenim molt a prop i amb la qual convivim, de vegades sense adonar-nos. Hui hem parlat de la violència que pateixen les dones, a tan sols uns dies de la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència de gènere. I ho hem fet amb la regidora d’Igualtat de Benissa, Pepa Bertomeu.
Novembre és un mes per reivindicar la fi de les violències contra les dones. Amb motiu del 25N, s’organitzen multitud d’actes per donar visibilitat a aquest greu problema, conscienciar, informar i donar suport a possibles víctimes. A Benissa se sumen a aquesta commemoració i han preparat una programació especial que, com ens ha detallat, Pepa Bertomeu, inclou activitats de conscienciació, formació i denúncia. La programació inclou des del repartiment i col·locació de teles amb missatges contra les violències masclistes, coneguts com a “rodabalcons”, fins a la concentració reivindicativa del 25N, passant per tallers, xerrades i cursos.
Un dels principals objectius de la regidora d’Igualtat de Benissa és treballar i conscienciar els més joves, per sensibilitzar-los davant d’aquest greu problema social. En aquest sentit, fins al 21 de novembre, a l’IES Josep Iborra, s’estan celebrant tallers de prevenció de la violència adreçats als estudiants.
Bertomeu ens ha explicat que Benissa compta amb un Pla d’Igualtat, una eina bàsica, que planteja una sèrie d’accions transversals que orienten tots els departaments municipals com actuar per fer front a les desigualtats de gènere. A més, el municipi també disposa d’un Consell d’Igualtat, que conformen dones de les diferents formacions polítiques amb representació municipal i representants de col·lectius de dones de la localitat, des del qual es treballa, coordina i assessora l’Ajuntament.
Podeu escoltar l’entrevista íntegra ací.