Cultura

L’art urbà de Dridali arriba a Benissa amb un homenatje a la figura de Pere Bigot

Una gran paret es convertix en una representació artística del paratje natural del poble
Mural de Dridali / Aj. Benissa

Benissa compta ara amb una nova obra d’art urbà que destaca per la seua grandiositat i significat. L’artista urbà Dridali ha transformat la gran paret de la plaça Rector Salvador Fuster en un mural de gran envergadura, en el qual ha sabut capturar la bellesa i la cultura del municipi. La iniciativa, impulsada per la regidoria d’Imatge Urbana sota la direcció d’Adrián Cabrera, ha tingut com a objectiu revitalitzar aquest espai del centre històric, aportant-li una nova vida amb un toc d’art contemporani.

El mural de Dridali és una oda visual al paisatge de Benissa, on es representen elements tan icònics com el passeig ecològic que porta fins a la platja de la Fustera, que es dilueix fins a la silueta de la imponent serra de Bèrnia. Però l’element central del mural és, sens dubte, la figura de Pere Bigot, un referent cultural per als benissers, representat tocant l’acordió i envoltat de xiquets del poble. Aquesta imatge, basada en una fotografia de Miguel Giner, el barber, reflecteix una escena quotidiana carregada de significat i emoció, que connecta amb la memòria col·lectiva del municipi.

El mural de Dridali és una oda visual al paisatge de Benissa | Aj. Benissa

L’alcalde de Benissa, Arturo Poquet, ha destacat la importància d’aquest tipus d’iniciatives per preservar la identitat del poble, afirmant: «Aquesta obra no només embellix la plaça, sinó que també recorda una figura tan estimada com Pere Bigot, una persona que representa la tradició i la cultura de Benissa». Per la seua banda, Adrián Cabrera, regidor d’Imatge Urbana, ha remarcat que Dridali ha aconseguit plasmar a la perfecció la idea original: «Aquest mural és un homenatge a la nostra essència i a les nostres arrels».

Dridali, conegut artísticament per les seues obres hiperrealistes, és un artista amb una gran projecció internacional. La seua habilitat per donar vida a rostres i escenes amb una precisió extrema li ha permès deixar la seua empremta a molts països del món, com Sri Lanka, França, Noruega o el Marroc. El seu treball va ser reconegut internacionalment el 2021 quan el seu mural Efecto Caparina va ser seleccionat entre els 100 millors graffitis del món per Street Art Cities, la comunitat d’art urbà més important.

Aquest nou mural de Benissa, situat en un lloc tan cèntric com darrere de la Basílica Puríssima Xiqueta i al costat de l’Avinguda del País Valencià, es convertirà sens dubte en un punt de trobada per als veïns i visitants, convidant a tots a gaudir de la bellesa del paisatge benisser i de la figura de Pere Bigot, que ara viu eternament en aquest colorit homenatge.