Els ajuntaments del Poble Nou de Benitatxell i Altea han unit esforços per impulsar els seus projectes de turisme sostenible i destins intel·ligents. La setmana passada, tècnics i regidors de l’àrea de turisme de Benitatxell van visitar Altea per a intercanviar experiències. Concretament, en l’execució dels seus respectius Plans de Sostenibilitat Turística en Destins (PSTD). Aquestos plans estan finançats per fons europeus i tenen com a objectiu la transformació cap a un turisme més intel·ligent i sostenible.
Recentment, Benitatxell ha rebut una subvenció de 2.441.513 euros gràcies al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de la Unió Europea. Aquest suport financer permetrà dur a terme actuacions que no serien possibles amb els recursos del municipi. Per la seua part, Altea ja compta amb un projecte de quatre milions d’euros, cofinançat pel Ministeri, la Generalitat i el consistori local, que posiciona la ciutat com a model a seguir en turisme sostenible i intel·ligent.
Millores per a la comunitat i mirant al desenvolupament d’un turisme sostenible
El regidor de Turisme de Benitatxell, Víctor Bisquert, va destacar l’impacte positiu d’aquestes inversions. Partides que suposen una millora significativa en els serveis turístics i també per a la població local. «Gràcies a aquesta subvenció, implementarem tecnologia que optimitzarà recursos essencials per al nostre poble», va explicar. Entre altres aspectes, aquestes millores contemplen una gestió més eficient de l’aigua i un sistema de recollida de residus més sostenible.
Javi Cabrera, regidor de Noves Tecnologies, va afegir que les inversions afavoriran el dia a dia de la ciutadania. Ho aconseguiran amb canvis importants en àrees com el transport i les comunicacions.
En aquesta mateixa línia, Germán Manjón, regidor de Noves Tecnologies d’Altea, va remarcar la importància de col·laborar amb municipis propers per a compartir experiències i avançar junts cap a models sostenibles. Va afirmar que Altea està encantada de donar suport a altres municipis que aspiren al distintiu de Destins Turístics Intel·ligents (DTI) o treballen per un turisme més responsable.
El projecte ha estat coordinat per Xelus It, l’empresa valenciana que gestiona els dos plans de sostenibilitat turística, la qual ha facilitat aquest intercanvi per accelerar l’adopció de models turístics més sostenibles i intel·ligents en ambdós municipis.