El pròxim 24 d’octubre, el reconegut biòleg i expert en neuroeducació, David Bueno, impartirà una conferència al Centre d’Art Taller d’Ivars de Benissa. Bueno, professor a la Universitat de Barcelona i doctor en neurociència, parlarà sobre el desenvolupament del cervell adolescent i com es pot influir en ell des de les primeres etapes de la vida. L’entrada serà gratuïta i oberta a tots els assistents fins que es complete l’aforament.
Dues conferències en un mateix dia
La Regidoria d’Educació de Benissa, liderada per Virginia Pérez, ha organitzat dues conferències per a aquesta jornada. La primera, dirigida a mestres dels col·legis Manuel Bru i Pare Melchor, així com a l’IES Josep Iborra, s’enfocarà en la neuroeducació, sota el títol: “Com aprenem? Una visió des de la neuroeducació”.
Xarrada per a famílies i públic en general
La segona conferència, prevista per a les 19.00 hores, està destinada a famílies i públic en general. Amb el títol “El cervell dels adolescents: com ajudar-los des de la primera infància”, Bueno explicarà com funciona el cervell en l’adolescència, una etapa complexa per als joves, i proporcionarà eines per a comprendre millor els seus comportaments i necessitats.
Qui és David Bueno?
Cal destacar que David Bueno és un dels experts més destacats en el camp de la neuroeducació. A més, ha treballat com a investigador a la Universitat d’Oxford i assessora la UNESCO en qüestions de neuroeducació. Al llarg de la seua carrera, ha rebut nombrosos reconeixements, com el Premi Europeu de Divulgació Científica en 2010 i el Premi Magisteri en 2018.
També és autor de diversos llibres, com Cerebroflexia (2016), El cerebro del adolescente (2022) i Educa tu cerebro (2024). Així mateix, col·labora regularment en mitjans de comunicació nacionals, on difon els seus coneixements sobre la relació entre el cervell i l’aprenentatge.
En resum, una jornada ideal per a famílies i educadors que vulguen comprendre millor el funcionament del cervell dels adolescents i com ajudar-los en el seu desenvolupament personal. La participació és gratuïta i oberta fins a completar aforament.