Deportes

40 anys del naixement del CB Joventut Xàbia

El club ha presentat el seu logo per a este aniversari i anuncia actes commemoratius al llarg de la temporada
Una de les formacions del CB Joventut Xàbia en la pista del Tena / CB Joventut Xàbia

El Club Bàsquet Joventut Xàbia està d’aniversari i és que fa 40 anys un grup de joves entusiastes del món de la canastra van optar per crear un club, espentar segurament per aquesta medalla de plata que l’equip nacional va conquistar en l’Olimpíada de Los Angeles.

El naixement del club va ser un mes d’agost prenent com a exemple la idiosincràsia del CB Joventut de Badalona, agafant per al seu uniforme els colors verd i negre els mateixos que lluïx la Penya, A més, la filosofia esportiva del club català, treballar amb gent de la pedrera. El seu objectiu sempre ha sigut fomentar el bàsquet en el municipi, amb un treball diari que s’inicia en els mateixos centres educatius del municipi.

Per l’entitat xabiera han passat durant este temps molts joves, tant xic com xiques, rebent una formació esportiva i al mateix temps una educació esportiva que els ha ajudat a créixer com a persones.

Durant molts anys van lluitar per tindre una instal·lació digna, passant de jugar en la pista del col·legi Vicente Tena, a gaudir d’un pavelló cobert. La seua petició històrica de “Volem Pavelló”, va ser escoltada i a l’inici del nou segle la família de l’esport de la canastra es va traslladar a un pavelló que permet jugar quan apareix la pluja.

Logo 40 aniversari del CB Joventut Xàbia | Delaweb

L’actual directiva té previst l’organització d’una sèrie d’actes per a commemorar els 40 anys de la creació d’un club forçat a base d’il·lusió i esforç, sempre de forma molt popular en la qual la família de tots els seus jugadors i jugadores, han sigut part vital en el creixement de l’entitat esportiva.

El primer que s’ha presentat des del club per a celebrar l’aniversari ha sigut un logo commemoratiu.