Patrimonio Turismo

Verónica Martínez: “Sempre estarem al costat de conservar i preservar el nostre patrimoni històric i garantir-ne la protecció”

Teulada reprén les obres del projecte de recuperació i posada en valor del Cap d’Or de Moraira
Verónica Martínez, regidora de Cultura de Teulada / Radio Litoral

Hui al Primer Café de Ràdio Litoral hem posat el focus al Cap d’Or de Moraira, perquè just aquesta setmana es reprenen els treballs del projecte de recuperació i posada en valor d´aquest espai emblemàtic del municipi. Una actuació que ve de lluny i amb la qual es pretén donar la importància que mereix a tot aquest espai natural, a l’àrea arqueològica, al poblat iber i la torre de guaita, que atresora aquest enclavament.

S’ha establert un termini d’execució d’uns quatre mesos i un pressupost de 400.000 euros, finançat en un 90% per la Diputació Provincial d’Alacant. L’actuació en aquesta ocasió se centrarà en la muralla del poblat iber, com ens ha explicat Verónica Martínez, regidora de Cultura a l’Ajuntament de Teulada.

A partir de dimecres, 16 d’octubre, es tallarà l’accés pel carrer de Puerto Alcúdia, i es tancarà l’accés al pàrquing de les Sorts, per deixar aquest espai lliure per a l’helicòpter que s’encarregarà de pujar el material necessari per a l’execució dels treballs projectats. Durant aquesta actuació es durà a terme el control d’accés, excavacions arqueològiques a la muralla i s’instal·laran uns bancs pel descans dels senderistes que puguen, en un futur, per a realitzar aquesta ruta.

Un enclavament que forma part d’un dels itineraris turístics que ofereix el municipi, posant el valor tant el paisatge com el patrimoni que atresora aquest espai.

En properes fases, ja en tràmit, es treballarà a la torre de guaita, datada al s.XVI. L’objectiu és adequar la seua infraestructura, per permetre’n l’accés.

Podeu escoltar l’entrevista completa aquí.