Sociedad

Reme Giner: “M’agradaria que la gent disfrutara l’edifici i que fora un espai on veure eixa arquitectura dels anys 30 fusionada amb l’actual”

Benissa abordarà prompte la urbanització de l'entorn de les Escoles Velles, treballs que crearan una plaça pública enjardinada
Reme Giner, arquitecta responsable del projecte del nou Ajuntament de Benissa / Radio Litoral

El patrimoni arquitectònic de Benissa i de Xaló han estat protagonistes de la Setmana de l´Arquitectura, que s´ha celebrat aquest mes d´octubre a la província de la mà del col·legi d´Arquitectes d´Alacant. Una jornada que ha posat el focus en edificis que han estat recuperats i readaptats per donar-los nous usos, com les Antigues Escoles Graduades de Benissa, que han segut rehabilitades i reformades per albergar el nou Ajuntament benisser.

Hui, al Primer Café de Radio Litoral, hem descobert i compartit l’evolució, el procés constructiu i les curiositats de les també conegudes com a Escoles Velles, amb l’arquitecta responsable d’aquest projecte, Reme Giner.

Com ens ha explicat Giner, hui en dia les obres a l’interior de l’edificació ja han conclòs, manca la col·locació del mobiliari. I a l’exterior, en breu arrencaran els treballs d’urbanització, que inclouen la creació d’una plaça pública enjardinada. Un espai en connexió amb els carrers adjacents i amb el mateix edifici.

Les Escoles Graduades de Benissa, construïdes entre el 1927 i el 1936, podrien ser reobertes com a Casa Consistorial el 2025, segons els càlculs de la pròpia arquitecta. Un projecte molt esperat pels veïns i veïnes de la localitat, que han tingut alguna vinculació amb aquesta edificació, bé com a alumnes quan era un col·legi, o quan va albergar l’escola de música de Benissa o com a punt de trobada d’associacions locals, al llarg de tota la seua història.

Amb Reme Giner també hem recuperat velles històries que han tingut com a escenari aquesta edificació al llarg del temps. Podeu tornar a escoltar l’entrevista completa aquí.