Fiestas

Marina Marhuenda: “El taller de la mocadorada naix amb una motivació de no voler que acaben morint les nostres tradicions”

La Vall de Laguar organitza un taller amb el qual recuperar els dolços de la Mocadorada amb motiu del 9 d’Octubre
Marina Marhuenda i Oscar Soria / Ràdio Litoral

Hui al Primer Café de Ràdio Litoral, ens hem fixat en la part més dolça de la festivitat del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, per parlar de la Mocadorada. Una tradició lligada a la celebració de Sant Dionís, el patró dels enamorats valencians. A la Marina Alta aquesta part de la nostra cultura s’està perdent. Cada cop són menys les pastisseries i forns artesanals que oferixen este dolç, realitzat amb base d’ametles, sucre i rovell d’ou, i amb forma de petites fruites i o hortalisses, a més de la típica piuleta i tronador.

Afortunadament, des de l’Ajuntament de la Vall de Laguar, aposten per preservar esta part de les nostres tradicions i plantegen un taller on els participants poden fer els seus propis dolços de massapà per embolicar amb el tradicional mocador de seda.

Ens ho han explicat els regidors, Marina Marhuenda i Oscar Soria. Amb ells també hem conegut altres activitats culturals programades, com el lliurament dels Premis “Cavall de Laguar”, uns guardons literaris que complixen la seua V edició i els guanyadors dels quals es donaran a conéixer just esta vesprada en un acte que estarà precedit per un recital poètic en homenatge a Vicent Andrés Estellés.

Fomentar, cuidar i preservar els nostres costums, tradicions i llengua són objectius clau d’estes i d’altres accions i propostes que han compartit Marina Marhuenda i Oscar Soria al Primer Café de Ràdio Litoral. Podeu tornar a escoltar l’entrevista íntegra aquí.