Sucesos

L’incendi del Saladar a Xàbia deixa més d’1 hectàrea de matoll calcinat

El foc es donava per extingit a les 20.30 hores del diumenge 6 d'octubre
Zona cremada per l'incendi / Consorci Provincial de Bombers

Lincendi a la zona del Saladar a Xàbia ha arrasat 1,2 hectàr ees de matolls, afectant la seguretat dels habitatges propers. El foc va ser declarat extingit el diumenge, 6 d’octubre, a les 20.30 hores, després d’hores d’intens treball d’extinció.

El foc es va iniciar el diumenge, 6 d’octubre, a les 13.43 hores, a la zona del Saladar de l’Arenal, en el camí Salobres. Aquest incendi a Xàbia, pròxim a habitatges, va activar l’helicòpter de direcció d’incendis mitjançant «despatx automàtic».

Com a mesura preventiva, es va procedir al tall del carrer Atenes i es va confinar un habitatge proper. Els bombers del parc comarcal de Dénia van dur a terme labors per extingir l’incendi i evitar la propagació de les flames cap als habitatges i el nucli urbà.

El foc va ser declarat controlat a les 16.15 hores, i finalment, extingit a les 20.30 hores. En les labors d’extinció van participar un despatx automàtic, una unitat de comandament i cap, una bomba urbana pesada i una bomba nodrissa pesada, amb 1 sergent, 2 caporals i 6 bombers del parc de Dénia.

A més, dos unitats de bombers forestals i la brigada helitransportada dels forestals, juntament amb la Policia Local de Xàbia, Protecció Civil, els voluntaris de Balcó al Mar i Creu Roja Xàbia, també van formar part del dispositiu per combatre aquest incendi al Saladar de Xàbia.