Educación

Les obres del nou IES Les Salines i del CEE Gargasindi començaran prompte

Calp adjudica aquestes obres, després de mesos de retard en l'aprovació pressupostària

L’adjudicació de les obres del nou IES Les Salines i del Col·legi d’Educació Especial Gargasindi és una realitat. Aquest pas endavant permetrà millorar les infraestructures educatives de Calp, una necessitat que la comunitat educativa esperava amb gran interès.

Comencen les obres del nou IES Les Salines

Les obres del nou institut de secundària, l’IES Les Salines, han sigut adjudicades a l’empresa Vialterra Infraestructures S.A. El cost total del projecte ascendeix a 14.748.935,36 €. Els arquitectes Pablo Peñín Llobell i Miguel San Juan van ser els encarregats de redactar el projecte, que es va aprovar en desembre de 2023. L’objectiu principal del nou edifici és solucionar els problemes de masificació que pateixen els centres educatius actuals.

Amb la nova infraestructura, es busca descongestionar les aules de secundària, oferint un espai més adequat per a l’alumnat i una millor qualitat educativa. Així, es preveu que els estudiants tinguen accés a instal·lacions modernes que responguen a les necessitats actuals.

Millores per al CEE Gargasindi

Pel que fa al Col·legi d’Educació Especial Gargasindi, les obres han sigut adjudicades a l’empresa Orthem Servicios y Actuaciones Ambientales, amb un pressupost de 7.055.799,57 €. Aquest centre donarà resposta a les necessitats educatives especials del municipi, amb la finalitat de garantir un espai adaptat per a l’alumnat amb necessitats específiques. Aquestes instal·lacions permetran que els alumnes no hagen de desplaçar-se fora del municipi, oferint una solució local.

Els dos projectes estan inclosos dins del Pla Edificant, un programa autonòmic que té com a finalitat la renovació de les infraestructures educatives a la Comunitat Valenciana. Després de mesos de retard en l’aprovació pressupostària, s’ha donat llum verda perquè les obres comencen en breu.