Solidaridad

Dos projectes en Benín i Camerun compartiran el I Premi a l’Educació Vicente Berenguer

La gala de lliurament d'aquest premi tindrà lloc el 25 d'octubre a l'Auditori Teulada Moraira
Presentació de la Gala de lliurament del Premi a l'Educació Vicente Berenguer / Amanda Ortolà

L‘Auditori Teulada Moraira acollirà el 25 d’octubre, a partir de les 20.30 hores, la gala del lliurament dels Premis a l’Educació Vicente Berenguer. Així ho han donat a conéixer aquest matí en roda de premsa, Antonio Monfort Mulet, president de l’Associació Vicent Berenguer i l’alcalde Teulada, Raúl Llobell.

L’acte comptarà amb la participació i assistència del mateix Vicente Berenguer, i de la resta dels membres del jurat –el Dr. Cavadas, el Pare Ángel, i la Dra. Isabel Signes-. Una celebració on es presentaran els dos projectes guanyadors d’aquesta primera edició. Un d’ells planteja la construcció d’un mòdul de tres aules en un col·legi de l’antiga colònia francesa de la República de Benín, i l’altre vol dur endavant l’edificació de quatre aules en un col·legi catòlic al Camerun.

Les dues propostes van empatar en puntuació i compartiran a parts iguals els 20.000 euros amb els que està dotat el premi.

Aquesta és la primera edició del Premi Vicente Berenguer, però no serà l’última, ja que des de l’organització pretenen convocar noves edicions i continuar comptant amb el suport de les diferents empreses, entitats públiques, ONG, escoles i associacions que treballen o col·laboren per millorar la qualitat de vida als països més desafavorits. Així realcen i donen continuïtat, segons han explicat, als esforços desenvolupats pel missioner de Teulada, Vicente Berenguer, que dona nom als premis.