Deportes

Presentada la XI Edició de la regata Gourmet Race Teulada Moraira

La regata es presenta com un esdeveniment únic que fusiona la tradició nàutica i l'alta cuina
Presentació de la Gourment Race / CN Moraira

En l’edifici social del Club Náutico Moraira, s’ha presentat la XI Edició de la regata Gourmet Race Teulada Moraira. Esta trobada es durà a terme el 5 d’octubre de 2024, començant a les 08.30 hores, en el Club Náutico Moraira.

L’acte ha sigut presidit per Tomás Solano, director del Club Náutico Moraira; Ramón Martí, vicepresident del club; Juan Vicente Oller Llobell, president del club i Raúl Llobell, alcalde de Teulada Moraira.

Tomás Solano inicia l’acte recordant la labor del director de la regata, Juan Moll, qui no ha pogut assistir. Durant el seu discurs, presenta als membres del jurat, destacant la presència de figures importants del món de la gastronomia, com Collado, propietària dels restaurants Blue Arribar i La Via en Blue, València; José Vicente Pérez, xef i propietari del restaurant El BresolCarlos García Moreno, xef i propietari de Dexcaro i Gosadia, Dénia; Marta Devesa, xef del restaurant La Llar del Pescador de La Vila Joiosa, així com altres destacats xefs i professionals com Nazario Cano, Marina Vega, Ferdinando Bernardi i José Manuel Miguel. També anuncia que Alberto Ferruz, xef del restaurant BonAmb a Xàbia, és novament el president del jurat.

Ramón Martí oferix detalls tècnics de la regata, explicant que el recorregut té una duració aproximada d’una hora i 50 minuts. «Els vaixells de motor han de mantindre una velocitat mitjana de 10 nusos, mentre que els de vela naveguen a una mitjana de 5 nusos», destaca. A més, el temps d’emplatat és de 5 minuts, la qual cosa representa un repte per als participants, els qui han de cuinar durant la navegació.

Juan Vicente Oller Llobell expressa el seu orgull per l’organització de la XI edició de la Gourmet Race, agraint a patrocinadors, col·laboradors i al personal del club per la seua dedicació per a fer d’esta edició un èxit rotund, igual que les anteriors. Oller convida a socis i al públic en general a participar en els actes programats, destacant la rellevància d’este esdeveniment per a la comunitat.

Finalment, l’alcalde Raúl Llobell subratlla la importància de la Gourmet Race com un esdeveniment consolidat en la localitat i més enllà. «És una regata única i exclusiva, de la qual Teulada Moraira i el Club Nàutic poden presumir», afirma. A més, agraïx al Club Nàutic per la seua labor en l’organització i ressalta la importància turística, gastronòmica i cultural de l’esdeveniment. «Estic segur que esta edició és fantàstica, com totes les anteriors, i que continuem gaudint de moltes més en el futur», conclou.

La Gourmet Race, que combina esport, gastronomia i turisme nàutic, és una oportunitat única per a gaudir de la mar i la cuina a bord. Enguany, es ret homenatge al Grup Gourmets i a dues de les seues figures més representatives, Francisco López Canís i Fernando Jover, per la seua contribució al desenrotllament de la regata des dels seus inicis.

Programació de l’esdeveniment:

Divendres, 4 d’octubre
• 20.00 – Inauguració de la XI Edició Gourmet Race Moraira Teulada. Benvinguda als participants. Reunió de Patrons. Lliurament dels productes d’empreses col·laboradores a les tripulacions de les embarcacions. Còctel en l’Upper Club per als participants i convidats, amenitzat pel DJ Alberto Bueno.

Dissabte, 5 d’octubre

• 08.30 – El primer café del dia amb Cafés Novell.
• 09.00 – Arribada de convidats a bord 2024.
• 09.30 – Dock Out Xou. Eixida escalonada de vaixells participants, a càrrec d’Andrés Rivero. L’eixida estarà amenitzada pel DJ Pepe Castellanos. Duració de la Regata: 1 hora i 50 minuts. Tanquen la Regata els vaixells amb el jurat i els convidats.
• 11.15 – Arribada del jurat de la XI Edició Gourmet Race.
• 11.30 – Inici d’emplatats en la zona delimitada Village.
• 12.30 – Showcooking i degustació a càrrec del Xef Arturo Salvetti del Restaurant Olea, Hotel Serawa Moraira, en l’escenari principal, on prepararà un plat amb l’ingredient estrela de la XI Edició de la Gurmet Race. Patrocinadors: Exquisit Mediterrani, Hotel Serawa Moraira i Hostelbe.
• 14.00 – Presentació del jurat de la XI Edició Gourmet Race i lliurament de premis.
• 15.00 – Menjar per als participants i convidats en el Restaurant Bella Dama del Club Nàutic.
• 16.30 – Tardeo XI Gourmet Race: Música per DJ Alberto Bueno. Cafés Novell. Anís Tenis: Gintònics i licors del Tenis. QR Gin by Bert Wets: Gintònics. Capta el teu millor moment de la XI Edició Gourmet Race en el fotoràpid.

Així, un any més, la Gourmet Race es presenta com un esdeveniment únic que fusiona la tradició nàutica i l’alta cuina, atraient a un públic divers d’amants de la mar i la gastronomia.