Deportes

La Sella Open va arrancar amb domini internacional

La italiana Virginia Elena Carta, l'alemanya Helen Briem i la finlandesa Elina Nummenpaa van ser les millors amb 67 colps
Elina Nummenpaa donant un colp / La Sella Golf

La Sella Open, coneguda com el ‘torneig d’elles’ i valorada com el millor torneig del Ladies European Tour (LET) en 2023, ha començat la seua segona edició amb un marcat domini internacional. Un grup significatiu de jugadores estrangeres ha pres les primeres posicions, relegant a les espanyoles a un segon pla, almenys ara com ara.

En el més alt de la classificació, les jugadores internacionals van marcar el ritme des de l’inici. La italiana Virginia Elena Carta i l’alemanya Helen Briem van fixar el llistó molt alt, ambdues completant el recorregut amb 5 sota parell, convertint-se en l’objectiu a batre per la resta de competidores.

Carta va realitzar una volta perfecta sense errors, amb cinc birdies distribuïts al llarg del recorregut, inclosos dos decisius en els últims clots, la qual cosa la va col·locar com la jugadora a superar. No obstant això, Briem, amb la seua imponent alçada de quasi 1,90 metres, va igualar el marcador gràcies a una volta repleta d’emoció, amb huit birdies i tres bogeys.

Malgrat els intents de l’escamot de la vesprada per destronar a Carta i Briem, només la finlandesa Elina Nummenpaa va aconseguir-les. Nummenpaa va estar prop de trencar el rècord del camp, però un bogey en l’últim clot la va deixar compartint el lideratge amb les altres dos jugadores.

Actuació espanyola

Ni tan sols Nuria Iturrioz, defensora del títol en l’edició inaugural, va poder contindre la forta arrancada de les seues rivals foranes. Amb el seu habitual somriure, la golfista espanyola es va enfrontar a les dificultats, recordant el seu acompliment de l’any passat, quan va mantindre la calma fins a assestar el colp final. Iturrioz va completar la jornada amb una targeta de 71 colps, afectada per dos dobles bogeys inoportuns, però seguix en la lluita per revalidar el seu títol.

Núria Iturrioz somrient | La Sella

La madrilenya Marta Martín va ser la millor espanyola del dia, entregant una targeta de 69 colps. «Sense jugar del tot bé, el resultat és bo, així que contenta», va declarar Martín, qui ja ha assaborit la victòria esta temporada en un torneig del LET.

Una altra madrilenya, Blanca Fernández, també va destacar en el seu debut professional, entregant una targeta de 70 colps, la qual cosa la convertix en la segona millor espanyola de la jornada.

La Sella Open seguix el seu curs amb un prometedor desenllaç, on la batalla entre les millors golfistes del LET continua a la recerca del milió d’euros en premis.