Deportes

Homenatge a la pilota valenciana a Pego

El consistori, a través del departament d'Esports i Cultura, ha confeccionat una programació, que gira entorn a l'esport autòcton valencià
Jugador de pilota / Ayto Pego

Pego ret homenatge a la pilota valenciana. El consistori, a través del departament d’Esports i Cultura, ha confeccionat una programació, per a esta setmana, que gira entorn a l’esport autòcton valencià.

Les activitats comencen hui, dilluns 23 de setembre, amb la inauguració del punt d’interés en la biblioteca Carmen Alemany Bay. El punt d’interés és un espai que confeccionen a la biblioteca tots els mesos i que dediquen a una temàtica concreta amb diferents llibres, en esta ocasió versen tots ells sobre la pilota. Es pot visitar en horari d’atenció al públic.

També es podrà visitar a la biblioteca, però a partir del dimecres 25 de setembre, una exposició dedica a la pilota. Una mostra amb fotografies i diferents objectes sobre este esport, tant de Pego com de la Comunitat Valenciana, que han aportat des de l’Arxiu Municipal de Pego i des del Museu del Genovés. Una exposició que es podrà visitar fins al pròxim 1 d’octubre.

Per al 27 de setembre hi haurà doble cita. A partir de les 17 hores i fins a les 19 hores de la #vesprada, al carrer Pere Sala es jugarà una partida de pilota entre els i les integrants de l’Escola de Pilota de Pego. Mentres que a les 19.30 hores, a la biblioteca Carmen Alemany Bay, tindrà lloc la presentació del llibre ‘Trinquets trencats’, de Sergi Durbà, dedicat a “uns espais de trobada popular que acumulen tantes històries belles i entranyables”.

Finalment, el dissabte 28 de setembre se celebrarà una altra partida de pilota, en esta ocasió entre els integrants del Club de Pilota Valenciana Pego i el de Les Valls. La trobada serà també al carrer Pere Sala, a les 10.30 hores.

cartell setmana de la pilota valenciana | Ayto Pego

“La pilota valenciana ha estat sempre present en la nostra cultura, encara que va patir un va baixar de seguidors i participació durant molts anys, ara està ressorgint gràcies al fenomenal treball de l’Escola de Pilota de Pego, que comença l’afició des de la base, amb els xiquets i xiquetes del nostre poble que gaudixen d’este esport tan nostre.

La setmana dedicada a la pilota és un pedra més, en els pròxims anys continuarem treballant per a augmentar la presència d’este esport als carrers i entre els veïns de Pego”, apunta el regidor d’Esports, Raúl Tamarit.