Tranportes

El TRAM oferix servici de bus alternatiu entre Altea i Calp, des del 9 de setembre

Amb motiu de les obres dels viaductes d'Algar i Mascarat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha anunciat que, a partir del dilluns 9 de setembre, s’oferirà un servei substitutori d’autobús entre les estacions d’Altea i Calp de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia). Aquest servei alternatiu s’implementa a causa de les obres en execució dels nous viaductes d’Algar i Mascarat.

Des de l’inici del servei, el transport alternatiu d’autobús cobrirà cinc parades: Altea, Garganes, Cap Negret, Olla Altea i Calp. Les parades s’han ubicat estratègicament al costat de les estacions afectades en aquest tram.

Aquesta interrupció del servei ferroviari és una continuació de la qual va afectar el tram Olla Altea-Calp, que es va establir a conseqüència de les obres d’emergència realitzades per a contrarestar els efectes de l’incendi ocorregut al gener en la zona del Mascarat.

A partir d’octubre, el tall ferroviari s’ampliarà fins a Teulada, i abans de finalitzar les obres al desembre, la modificació del servei afectarà el tram Garganes-Calp.

FGV recorda als usuaris que poden obtindre més informació en el telèfon d’informació 900 72 04 72, en la pàgina web de TRAM d’Alacant i en l’app oficial de TRAM d’Alacant.

Obres als viaductes d’Algar i Mascarat

Les obres dels nous viaductes ferroviaris de Mascarat i Algar de la Línia 9, situats en el terme municipal d’Altea, compten amb un pressupost que supera els 16 milions d’euros i són finançades per Fons Europeus.

FGV ha coordinat aquestes obres per a completar, abans de final d’any, el procés de modernització de la Línia 9, que connecta Benidorm i Dénia. Una vegada finalitzades les obres de renovació dels viaductes d’Algar i Mascarat, les modernes unitats de propulsió dièsel-elèctrica Sèrie 5000 podran circular per tota la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia), eliminant la necessitat de transbord en Calp.

Obres d’emergència

Les obres d’emergència han solucionat les deficiències ocasionades en la infraestructura ferroviària per l’incendi forestal del 6 de gener. Des d’abril, s’ha treballat per a mitigar riscos geològics, reconstruir un terraplé i millorar infraestructures de drenatge, així com en la reducció de l’erosió en talussos i vessants pròximes al traçat. Aquestes actuacions, que abasten prop de tres quilòmetres de traçat ferroviari, han comptat amb un pressupost de tres milions d’euros, IVA inclòs.