Política

El PP de Calp critica la pujada de l’impost de recollida del fem

Sala remarca que aplica este increment “per imperatiu legal”
Partit Popular de Calp / PP Calp

El Partit Popular de Calp ha expressat el seu rebuig davant l’augment de l’impost de recollida de fem. Segons afirmen, l’alcaldessa Ana Sala ha trencat la seua promesa de no incrementar els impostos, penalitzant així als habitants del municipi. Des de l’agrupació, qualifiquen aquesta mesura com una de les pujades més significatives que s’han vist mai en la localitat.

Per la seua banda, l’alcaldessa Sala defensa la necessitat d’aquesta revisió impositiva, assegurant que es tracta d’una obligació legal imposada per la normativa europea. Tot i que insisteix en que no és partidària d’augmentar la càrrega fiscal, Sala argumenta que el consistori es veu forçat a ajustar la taxa, la qual actualment presenta un dèficit.

Aquestes explicacions no convencen al PP, que critica el que considera una «fiscalitat antiquada que castiga al ciutadà». Segons el partit, la justificació presentada per l’alcaldessa és enganyosa, ja que, tot i que la Unió Europea exigeix que el servei de recollida d’escombraries siga sostenible i no genere dèficits, no especifica que aquest objectiu s’haja d’assolir a través d’un increment de les taxes als veïns. Els populars proposen, en canvi, que la solució passa per fomentar una major separació i reciclatge dels residus, aconseguir un servei més eficient i amb costos reduïts.

El Partit Popular insisteix que aquest no és el camí cap a la sostenibilitat i l’eficiència, sinó més bé una via ràpida per a governar sense una visió clara. També troben a faltar bonificacions i una gestió dels residus que siga moderna i que fomente la participació ciutadana.