Presupuestos

L’Ajuntament de Benissa anuncia una rebaixa de l’IBI a 2025

L'equip de govern, del PP, està treballant en l'elaboració del seu Pressupost Municipal per al pròxim exercici

Amb l’inici del curs polític, l’equip de govern de l’Ajuntament de Benissa ja està treballant en l’elaboració dels Pressupostos Municipals de 2025.

El document econòmic més important del consistori s’estructurarà al voltant de cinc eixos clau: inversions per a aquesta legislatura, contenció de la despesa corrent, aplicació de la nova normativa europea sobre la taxa de residus, rebaixa de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i foment de la participació ciutadana.

Inversions clau per a 2025

El capítol d’inversions continuarà tenint un pes significatiu en el pressupost municipal de Benissa. En 2025, es materialitzarà una de les grans inversions en l’àrea esportiva benissera, l’esperada Pista d’Atletisme. Les obres començaran en les pròximes setmanes i s’espera que finalitzen en el primer semestre de l’any.

Així mateix, s’iniciaran les obres d’urbanització de l’exterior del nou Ajuntament i s’avançarà en la creació del Centre de Dia.

Contenció de la despesa corrent

El document econòmic per al pròxim exercici se centra en una contenció de la despesa corrent, principalment gràcies a un nou conveni marc amb l’empresa de subministrament elèctric, que permetrà reduir considerablement la factura de la llum del consistori.

Nova taxa de fem per imperatiu legal

En 2025 entra en vigor la Llei 7/2022 de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, que obliga els ajuntaments a ajustar la taxa de fem per a cobrir el cost real dels serveis de recollida, transport i tractament de residus. L’Ajuntament de Benissa estudia bonificacions per a les rendes baixes i col·lectius vulnerables, beneficiant moltes famílies del municipi.

A més, es llançaran campanyes de conscienciació per a promoure la cultura del reciclatge i reduir els costos de recollida i tractament, millorant la qualitat de vida a Benissa. S’estan estudiant futures bonificacions per l’ús correcte dels punts de reciclatge.

Reducció de la pressió fiscal: Benissa rebaixarà l’IBI en 2025

Gràcies al nou conveni marc del preu de la llum i a la nova taxa de fem, l’equip de govern ha decidit rebaixar l’Impost de Béns Immobles (IBI) en 2025. Aquesta mesura representarà un estalvi significatiu per als veïns de Benissa, després d’un any de desafiaments econòmics.

L’alcalde de Benissa, Arturo Poquet, ha assegurat que “en 2025 els benissers i benisseres pagaran menys en impostos municipals”.

40.000 € en Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Benissa, compromés amb la participació ciutadana, ha llançat una nova edició dels Pressupostos Participatius. Actualment, les 20 propostes ciutadanes seleccionades estan en fase de votació.

L’Ajuntament invertirà 40.000 € del pressupost de 2025 per a executar les propostes més votades pels veïns.

En les pròximes setmanes es presentarà el primer esborrany dels Pressupostos Municipals als grups de l’oposició, buscant el màxim consens en el document més important de l’Ajuntament de Benissa.