Deportes

A l’octubre, Benissa acull la «Jornada Dona i Muntanya»

Este esdeveniment té com a objectiu principal enfortir la presència femenina en l'àmbit de l'esport de muntanya
Adrián Cabrera / R. Litoral

El primer cap de setmana d’octubre, Benissa es convertirà en l’epicentre de l’esport de muntanya femení amb la celebració de les «Jornades Dona i Muntanya», una iniciativa organitzada per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) en col·laboració amb l’Ajuntament de Benissa. Este esdeveniment té com a objectiu principal enfortir la presència femenina en l’àmbit de l’esport de muntanya, fer costat a les esportistes i destacar a Benissa com un destí privilegiat per a la pràctica d’esta mena d’activitats.

Les inscripcions per a participar en les jornades ja estan obertes i poden formalitzar-se fins al 2 d’octubre a través de la pàgina web de la FEMECV.

El regidor d’Esports de Benissa, Adrián Cabrera, ha detallat que durant el cap de setmana del 5 i 6 d’octubre es desenrotllarà un complet programa d’activitats. Este inclourà recorreguts guiats per a explorar els impressionants espais naturals de Benissa, així com tallers especialitzats, taules redones per a debatre sobre la presència de la dona en els esports de muntanya, i la projecció d’un documental.

L’esdeveniment no sols estarà obert a participants de la Comunitat Valenciana, sinó també a nivell estatal, la qual cosa ha portat a l’organització a oferir la possibilitat de reservar allotjament com a part de la inscripció.

Cabrera ha subratllat la importància d’esta mena d’esdeveniments per al municipi, ja que no sols promouen l’esport femení, sinó que també representen una reinversió en l’economia local. El turisme que genera este tipus d’iniciatives contribuïx a donar a conéixer Benissa com un destí atractiu per als amants de la muntanya i reforça la imatge del municipi com un lloc ideal per a la pràctica d’activitats esportives en la naturalesa.

Este esdeveniment promet ser un gran aparador per a la promoció de la igualtat en l’esport i un punt de trobada per a les dones apassionades per les activitats de muntanya.