Deportes

Participació rècord en la 50 Setmana de la Vela del CN Jávea

Activitats socials i esportives marquen l'inici de l'esdeveniment que unix cultura i esport
Presentació de la 50 Setmana de la Vela a Xàbia / CN Jávea

El Club Náutico Jávea ha començat la celebració de la seua 50a Setmana de la Vela, un esdeveniment que tindrà lloc del 16 al 24 d’agost i que promet ser una edició molt especial. Amb la participació de prop de 380 embarcacions i més de 700 persones, la Setmana de la Vela reunirà diverses competicions de vela i motonàutica, així com una programació cultural i social que reforça el seu caràcter integrador i comunitari.

Carlos Carbonell, vocal de Vela del club, va expressar la seua satisfacció per arribar a esta significativa edició: “Estem molt contents d’aconseguir la 50a edició, ja que suposa la consolidació d’una regata històrica que ha mantingut el seu caràcter integrador, abastant tant la vela lleugera com la de creuer, i altres esdeveniments socials”.

El programa d’enguany va començar el 16 d’agost amb el Trofeu Rodolfo Tomás Optimist, que va reunir 150 joves promeses de diferents parts del món. Este trofeu s’ha convertit en una regata internacional de referència, i ha servit com a preparació per al Campionat del Món d’Optimist que se celebrarà a l’Argentina, amb la participació dels equips espanyol i alemany, entrenats per Fernando AlegreRicki Stadel.

La competició continuarà amb el Trofeu de Windsurf i 420 els dies 19 i 20 d’agost, seguit pel Trofeu de Veterans el 21 d’agost. La regata de creuers Trofeu Sir Thomas Lipton es disputarà els dies 22 i 23 en les modalitats de Regata i Club. Finalment, el 24 d’agost es durà a terme el Trofeu 3 Caps Regularitat (motonàutica) i el Trofeu Comodor Federico Gimeno.

Activitats socials i culturals

En l’aspecte social, destaca la inauguració de l’exposició del reconegut artista Javier Mariscal, qui també és la imatge del cartell d’esta 50a edició. L’exposició, que estarà oberta fins al 31 d’agost en el saló social del club nàutic, presenta 24 il·lustracions inspirades a la Marina Alta, en els membres del club i en la localitat de Xàbia. “És un orgull que Mariscal, qui ha visitat la comarca durant molts anys, siga la imatge d’este 50 aniversari”, van assenyalar des de l’organització.

A més, el 21 d’agost se celebrarà la Festa de Vela Lleugera, seguida del tradicional concurs de paelles el 22 d’agost a les 20 hores. El 23 d’agost, els més xicotets gaudiran de la festa infantil amb baptisme pirata, castells inflables i jocs. El 24 d’agost, a les 21 hores, s’entregaran els trofeus i se celebrarà el sopar de clausura, posant el fermall final a esta setmana de celebració.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Xàbia, Toni Molina, va felicitar el club per esta fita: “És un orgull poder estar en el 50 aniversari, això no succeïx tots els dies i així ho podem veure reflectit en el programa”. La 50a Setmana de la Vela del Club Náutico Jávea a no sols és una celebració esportiva, sinó un esdeveniment que unix a la comunitat, ressalta la cultura local i demostra la passió per l’esport que caracteritza a la Marina Alta.