Política

Més d’un milió d’euros en subvencions per a la Vall de Gallinera

Una tasca de l’Oficina de l’ADL per a millorar els serveis a la ciutadania
La Carroja (Vall de la Gallinera) / GVA

L’Ajuntament de la Vall de Gallinera ja supera el milió d’euros en captació de subvencions per al present exercici pressupostari, exactament 1.004.488 € atrets de distintes administracions. Aquesta fita ha estat assolida amb la concessió de 225.810 € per part de la Diputació d’Alacant per a la despesa corrent de l’ens local.

Aquest volum de subvencions es coordina des de l’Oficina de l’Agent de Desenvolupament Local, l’ADL, i es converteix en imprescindible per a poder desplegar de manera estratègica les polítiques públiques que garanteixen la prestació dels serveis a la ciutadania. S’ha de tindre en compte que el pressupost municipal és de 761.041,92 €.

L’any 2023 va finalitzar amb més d’1,4 milions d’euros en subvencions, i això suposa que anualment la Vall de Gallinera aconsegueix almenys triplicar la inversió pressupostària inicial per tres amb les ajudes.

Cal destacar, per la seua quantia, els 613.894,74 € dins del Pla Planifica de la Diputació. Gràcies a la mirada estratègica de l’acció de govern es destinaran 414.395,70 € per a executar l’obra del parc-jardí de les Antigues Escoles de Benissivà, les quals també estan subjectes a una remodelació dins del Pla Conviure. A més, dins del Pla Planifica es destinaran 199.499,04 € per a l’ampliació i adequació de l’espai multiús de l’Antiga Escola d’Alpatró.

A l’hora de sol·licitar les subvencions es treballa pensant en un model de transformació sostenible i conscient de tots els 8 pobles per a garantir el benestar de les persones amb infraestructures i serveis útils de qualitat.

Des del web municipal la ciutadania pot informar-se de la tasca de l’Ajuntament per a atraure inversions d’altres administracions. En aquests moments s’han tramitat 51 expedients de subvencions, dels quals queden per resoldre 22.