Sucesos

Més de 200 plantes de marihuana i 10 quilos de cabdells han estat intervinguts a Calp

La Guàrdia Civil ha desmantellat un una plantació de marihuana en un xalet de la ciutat del penyal
desmantellament de marihuana / Guardia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació de marihuana en un xalet d’una urbanització de Calp, culminant amb l’arrest de dos homes, de 27 i 30 anys, a qui se’ls imputen delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. El Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Dénia ha ordenat el seu ingrés a la presó.

Les investigacions es van iniciar a l’abril, després que la Guàrdia Civil rebés informació sobre una possible plantació de marihuana indoor en una vivenda de Calp. Davant aquesta informació, l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Calp va posar en marxa una operació per verificar la veracitat dels fets.

En una primera fase, els agents van identificar el xalet, una casa de diverses plantes situada en una urbanització discreta, amb un lloguer mensual de 2.000 euros. Es van dur a terme vigilàncies i investigacions per verificar la informació obtinguda, malgrat les estrictes mesures de seguretat establertes pels sospitosos per evitar ser detectats. Així, es va confirmar que l’habitatge albergava una plantació de marihuana.

En la fase següent, els investigadors van centrar els seus esforços a identificar els ocupants de l’habitatge, descobrint que es tractava de dos homes amb funcions clarament definides: un s’encarregava del manteniment de la plantació, mentre que l’altre gestionava la instal·lació i manteniment del sistema elèctric i de reg.

La fase final de l’operació va implicar el registre del xalet amb el suport de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC) de la Comandància d’Alacant. Durant el registre, els agents van detenir els dos homes i van confiscar 204 plantes de marihuana en floració avançada, 10 quilos de cabdells de marihuana, així com diversos elements del sistema d’hivernacle situat al soterrani, incloent focus, làmpades, aparells d’aire condicionat, transformadors i filtres de carboni, entre altres materials.

Els detinguts han estat posats a disposició judicial, i el Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Dénia ha dictat el seu ingrés a la presó. Aquesta operació representa un cop significatiu al tràfic de drogues en la regió, destacant la importància de les actuacions de la Guàrdia Civil per mantenir la seguretat pública.