Playas

Calp tanca un tram de la platja de l’Arenal-Bol per una possible avaria en el col·lector d’aigües

L'Ajuntament activa mesures preventives prohibint el bany en la zona afectada
Operaris treballant a la Platja de l'Arenal-Bol / Aj. Calp

L’Ajuntament de Calp ha decidit tancar un tram de la platja de l’Arenal-Bol este matí com a mesura preventiva, després de detectar una possible avaria en el col·lector que transporta l’aigua tractada des de la depuradora fins a la mar. L’àrea afectada es troba en la desembocadura del barranc del Quisi.

Encara que l’aigua és tractada, el consistori ha optat per prendre precaucions per a protegir la salut pública, prohibint temporalment el bany en la zona afectada. S’han col·locat boies per a delimitar l’àrea de la platja afectada i s’ha alçat un dic d’arena en la desembocadura del barranc per a impedir que més aigua arribe a la mar. Així mateix, s’ha vallat l’àrea per a evitar l’accés dels usuaris.

Operaris a la platja Arenal-Bol | Aj. Calp

Paral·lelament, s’han recollit mostres d’aigua tant del punt on es sospita la ruptura del col·lector com de la zona de bany per a analitzar-ne la idoneïtat. A més, l’aigua tractada ha sigut clorada per a minimitzar la presència de microorganismes i assegurar que els nivells de qualitat de l’aigua es mantenen adequats per al bany.

Estat de la platja Arenal-Bol | Aj. Calp

En resposta a esta situació, s’ha retirat la Bandera Blava de la platja de l’Arenal-Bol, la qual no serà hissada novament fins que es confirmen els resultats de les anàlisis. L’Ajuntament ha informat d’estos incidents a la Direcció General de l’Aigua i a l’ADEAC, l’entitat encarregada d’atorgar les banderes blaves.