Sociedad

Reoberta la platja de l’Arenal-Bol a Calp després de confirmar-se l’excel·lent qualitat de les aigües

Les anàlisis descarten la ruptura del col·lector d'aigües depurades, permetent la reobertura al bany de la zona afectada
Platja Arenal-Bol / Redacció

Les recents anàlisis de l’aigua de la platja de l’Arenal-Bol han confirmat que es troba en condicions excel·lents, motiu pel qual l’Ajuntament ha decidit reobrir al bany la zona propera a la desembocadura del barranc del Quisi.

La Direcció General d’Aigües va enviar a l’Ajuntament l’informe de les mostres d’aigua recollides el passat dilluns, després de sospitar-se una possible ruptura del col·lector d’aigües depurades. Tanmateix, les verificacions realitzades han permés descartar aquesta hipòtesi.

Davant aquesta situació, el consistori va implementar diverses mesures preventives per a garantir la seguretat dels banyistes, com construir un dic de sorra a la desembocadura del barranc per a evitar l’entrada d’aigua al mar, restringir l’accés a la zona i prohibir temporalment el bany en eixe sector. Així mateix, es va procedir a clorar l’aigua depurada per a minimitzar la presència de microorganismes i assegurar que l’aigua de la platja es mantinguera en condicions òptimes per al bany.