Deportes

Veterans calpins campions d’Europa amb Espanya

Juan Antonio Sánchez, Rubén Marín, Antonio Prieto i Miguel Ráez van formar part de l'equip espanyol que va guanyar a Itàlia en la final
Veterans calpins amb el trofeu / Ayto Calpe

Dissabte passat es va celebrar el XII Campionat d’Europa de Veterans de bàsquet, un esdeveniment que va coronar a la Selecció Espanyola de jugadors majors de 45 anys com a campions. L’equip, que va comptar amb una notable presència de jugadors de Calp i Altea, així com residents ucraïnesos en estes localitats, va demostrar la seua superioritat en el torneig, portant a casa la medalla d’or després d’una emocionant final contra Itàlia.

Des de l’inici del campionat, Espanya va mostrar una forma impecable, superant a equips com Gran Bretanya, Itàlia B i Polònia en la fase prèvia. La semifinal contra Grècia també va resultar ser un repte formidable, però Espanya va aconseguir una victòria decisiva per 10 punts de diferència, configurant un enfrontament final contra l’equip amfitrió, Itàlia. Este equip italià, compost per jugadors destacats com CorvinoAbbio (exjugador del Pamesa València) i Rambaldoni (medallista de plata en les Olimpíades d’Atenes 2004), no va ser capaç de detindre l’ímpetu espanyol, que es va imposar amb un marcador final de 90-81.

La samarreta de la selecció espanyola portava el lema «CALP- ALTEA- KÍEV», en homenatge a la diversitat dels seus jugadors. Esta mixtura cultural va aportar una rica dimensió a l’equip, reforçant la unitat i l’esperit d’equip que van ser claus per al seu èxit.

Entre els herois del campionat es troben figures com l’Intendent de la Policia de Calp, Juan Antonio Sánchez, l’Oficial Ruben Marín, i destacats esportistes com Antonio Prieto, Miguel Ráez i l’ucraïnés Víctor Savchenko. La victòria ha ressonat en les seues comunitats locals, on s’esperen celebracions i reconeixements oficials en els pròxims dies, inclòs una recepció per part de l’Alcaldessa de Calp, Ana Sala.

Este triomf no sols és un testimoniatge del talent i la determinació dels jugadors, sinó també un exemple inspirador de com l’esport pot unir cultures i generacions en la cerca d’un objectiu comú. La Selecció Espanyola +45 ha deixat una marca inesborrable en el Campionat d’Europa de Veterans, demostrant que la passió i el compromís amb l’esport transcendixen l’edat.