Sociedad

Teulada Moraira: nou membre de la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors de l’OMS

L'objectiu és continuar avançant en la creació d'un municipi més amigable, inclusiu i accessible
Teulada / Redacció

Teulada Moraira ha estat reconeguda com a nou membre de la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), seguint l’exemple de Dénia. Aquest reconeixement destaca el compromís del municipi per a millorar la qualitat de vida de les persones majors, promovent un entorn accessible i inclusiu per a tots els residents.

Per a això, s’ha elaborat un pla estratègic destinat a analitzar en profunditat la situació actual del municipi i dissenyar les accions necessàries basant-se en les necessitats de la població major. Aquesta iniciativa busca incorporar la perspectiva i opinió de les persones majors en el disseny i planificació de polítiques públiques, adaptant infraestructures i recursos per a millorar els seus entorns i fomentar la inclusió i participació activa.

Verónica Martínez, regidora de Tercera Edat, va expressar la seua alegria per aquest assoliment: «Estem molt satisfets amb aquest reconeixement. A Teulada Moraira, donem suport a les nostres persones majors i continuem interessats a promoure diverses activitats, serveis i iniciatives saludables per al seu gaudi. Agraïm a totes les persones i associacions que van participar en l’elaboració d’aquest pla, ja que la comunicació bidireccional és essencial per a prendre decisions que reflectisquen fidelment la realitat. De fet, vam realitzar diverses taules participatives, de les quals van sorgir idees com el curs de circuit training +55 implementat l’any passat o les classes d’informàtica per a majors que començaran a finals d’any.»

L’alcalde de Teulada Moraira, Raúl Llobell, també va subratllar la importància d’aquest reconeixement: «Estem encantats que Teulada Moraira siga considerada un municipi amigable amb les persones majors. Aquest assoliment reflecteix l’esforç col·lectiu per a dissenyar i reorganitzar polítiques, serveis i estructures en l’entorn físic i social, assegurant que les nostres persones majors gaudisquen de bona salut i continuen participant plenament en la societat. Agraïm a tots els que han contribuït a fer açò possible i reafirmem el nostre compromís de continuar treballant en benefici dels nostres majors.»