Recursos Hídricos

Parcent restringix els usos hídrics per fer front a la sequera

L'Ajuntament tanca fonts públiques i prohibix el reg de jardins
Parcent / Redacció

Un hivern sec, amb prou feines ha plogut, i un estiu de temperatures altes com el que estem suportant, ha portat a la Marina Alta a una situació complicada pel que fa a recursos hídrics.

La sequera persistent ha obligat l’Ajuntament de Parcent a prendre mesures restrictives pel que fa al consum d’aigua, prohibint el seu ús per al reg de jardins, neteja de cotxes o exteriors, o l’ompliment de piscines.

A través de les seues xarxes socials, el consistori ha informat la població que la situació de sequera que patim des de fa dos anys ha reduït la disponibilitat d’aigua per al subministrament a la localitat, una situació que Parcent compartix amb altres poblacions de la Vall de Pop com Xaló, Alcalalí i Llíber, que també s’abastixen dels pous de Parcent.

Fonts municipals expliquen que actualment, la necessitat dels quatre municipis és superior a la capacitat d’extracció dels pous de la Comunitat de Regants dels quals s’abastixen els residents d’aquestes quatre localitats. Això ha obligat l’Ajuntament a prendre una sèrie de mesures, i amb la finalitat d’estalviar aigua i eliminar qualsevol ús d’aquest preuat bé que no siga essencial s’ha decidit tancar les fonts municipals, així com els vestidors de les zones esportives.

D’altra banda, des de l’Ajuntament es llança un missatge de conscienciació i comprensió, perquè veïns i visitants reduïxen els seus consums hídrics, amb l’objectiu de millorar la pressió de l’aigua a les zones de Campuset, Coll de Rates i Rompudetes, al disseminat, que s’alimenten de dipòsits propis i per als quals no hi ha prou capacitat per a omplir-los si no es reduïxen els consums.

Des de l’Ajuntament de Parcent es sol·licita la màxima col·laboració de la ciutadania i es demana als veïns i visitants que utilitzen l’aigua només per a beure, cuinar i higiene, quedant totalment prohibits els usos per a la neteja de vehicles, la neteja de superfícies, el reg de jardins i l’ompliment de piscines.