Sociedad

La Marina Alta se suma a la ‘Nit de Vigilia’, el dijous 25 de juliol, contra la violència masclista

Associacions de dones de la comarca s’adherixen a la convocatòria, amb el lema “fartes de violència masclista”
Cartell de la convocatòria a Benissa / Redacció

La Marina Alta se suma a la ‘Nit de Vigilia contra la violència masclista; una convocatòria que es repetirà en altres punts de la Comunitat Valenciana, sota el lema “fartes de violència masclista”, el dijous 25 de juliol.

A Dénia, Matria Associació de Dones convoca a la ciutadania, a la plaça del Consell, entre les 22 i les 23 hores. Es convida als participants a portar espelmes.

A Benissa, organitza el Consell Municipal d’Igualtat. Ací, se celebrarà a la plaça Rei Jaume I, també a partir de les 22 hores.

I a Calp, l’Associació feminista Dones per la Igualtat convoca a la plaça de la Constitució, a la mateixa hora.

Amb aquesta mobilització es pretén mostrar el fart que existix en la societat davant l’assassinat continuat de dones. I és que, en els últims 16 dies, 14 dones han perdut la vida, a mans de les seues parelles o exparelles sentimentals.

Unes 200 associacions valencianes de dones secundaran aquesta convocatòria en la qual s’exigirà als poders públics que actuen de manera contundent en l’aplicació i desenvolupament de lleis que protegixen la vida de les dones.

Una mobilització amb la qual es demanaran responsabilitats pels errors del sistema que no eviten els assassinats de dones i menors, a mans dels seus agressors. També es reclamarà l’elaboració urgent del II Pacte Valencià contra la violència masclista. Així ho ha avançat des de Dones per la Igualtat de Calp, Patricia Greene.

Des de l’Associació feminista calpina fan una crida a tots els veïns i veïnes del municipi perquè se sumen a aquesta vigília i demostren amb aquesta concentració la repulsa als actes de violència cap a les dones.