Deportes

Juan Ayuso: L’estendard de la Marina Alta en l’Olimpíada de París

Ayuso no sols porta l'orgull de la Marina Alta sinó també el de tot un país que veu en ell un potencial medallista olímpic
Juan Ayuso en una prova contra rellotge / Agencia

La Marina Alta estarà excel·lentment representada en les pròximes Olimpíades de París pel ciclista Juan Ayuso, resident de Xàbia i membre de l’equip UAE Team Emirates. Gràcies a la destacada posició d’Espanya en el sisè lloc del rànquing olímpic per nacions, el país comptarà amb tres corredors en la prova en línia i un en la contrarellotge individual.

El protagonisme en la contrarellotge

Juan Ayuso, qui enguany es va adjudicar la victòria en la contrarellotge individual de la Tirrano Adriático i va obtindre impressionants resultats com el quart lloc en el Tour de Romandía i el setè en l’última crono de la Volta a España 2023, serà el representant espanyol en la contrarellotge. Esta prova tindrà lloc en un circuit que partix de l’Esplanada dels Invàlids i abasta un recorregut pla de 32,4 quilòmetres, dissenyat sense grans dificultats muntanyenques, el qual serà compartit també per la categoria femenina.

Desafiament en la pProva en línia

En la competició en línia, Ayuso comptarà amb el suport d’Álex Aranburu i Oier Lazkano, campió i subcampió d’España respectivament, els qui també han demostrat estar en excel·lent forma durant este Tour de Francia, perfilant-se com a forts contendents per a sorprendre a París. Junts, enfrontaran un ardu recorregut el dissabte 3 d’agost que constarà de 273 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell. Este circuit inclou un extens bucle inicial de 225 quilòmetres per la zona oest de la regió parisenca, durant el qual ascendiran un total de deu cotes.

Després de completar el bucle, els corredors tornaran a la capital francesa per a encarar tres voltes al crucial circuit urbà final. Este segment de la carrera serà decisiu, amb una pujada cada volta a Montmartre d’1 quilòmetre de longitud i un pendent mitjà del 6,5%.

Amb la seua participació en estes Olimpíades, Juan Ayuso no sols porta l’orgull de la Marina Alta sinó també el de tot un país que veu en ell un potencial medallista olímpic. La seua habilitat i determinació seran claus per a enfrontar els desafiaments de París, en una de les cites més emblemàtiques de l’esport mundial.