Cultura

Els projectes de Felipe Echeverria i Anna Ashikhmina seleccionats en la VII edició del BIMAU

Benigembla continua aportant noves obres d'art urbà al seu museu a l'aire lliure
Mural de Juandres Vera / Redacción

L’art mural forma part del paisatge urbà de Benigembla des de fa quasi una dècada gràcies al BIMAU, un certamen internacional d’art urbà, que complix este mes de juliol la seua VII edició. L’Ajuntament, entitat convocant d’este certamen cultural i artítico, acaba de donar a conéixer els projectes seleccionats en esta edició. Els seus autors plasmaren les seues obres del 22 al 28 de juliol, coincidint amb la Setmana Cultural de la localitat.

El projecte denominat “De l’ànima a la Terra” presentat per l’artista Felipe Echeverria Mena, sota el pseudònim pinzell, ha sigut un dels seleccionats. L’altre treball triat ha sigut el de l’artista Anna Ashikhmina, sota el pseudònim Anna Conda i el títol “Mare Terra”. Tots dos dissenys ocuparan els contraforts de ciment del mur del Ribàs, un lloc emblemàtic per la seua història i vinculació amb l’arquitectura del municipi. Un emplaçament únic, on se situa el Parc Botánic Municipal. De fet, i segons s’explica en les bases del concurs, s’han valorat els projectes que abordaven la connexió del mur amb el seu entorn.

Cal recordar que el BIMAU és una iniciativa de dinamització cultural que pretén fomentar la participació creativa amb un art reivindicatiu i de compromís que intensifique la relació entre els espais i les persones. Una proposta ja consolidada que ha oferit un atractiu turístic per a esta xicoteta localitat de la Vall de Pop, que sorprén el visitant amb obres d’art de grans dimensions que prenen com a llenç les façanes d’edificis i murs.