Turismo

El Poble Nou de Benitatxell impulsa unes vacances alternatives a la Costa Blanca amb ‘Respira el turisme’

La localitat es converteix en pionera en crear meditacions guiades exclusives per a valorar el seu entorn
Imatge de la campanya turística / Aj. Poble Nou de Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell ha destacat en els darrers anys per les seues campanyes turístiques que ofereixen un refugi de pau i tranquil·litat en contrast amb la massificació d’altres destinacions de la zona.

El primer pas en aquesta direcció va ser la campanya ‘Posa en pausa la teua vida’ l’estiu del 2021, la qual promocionava aquesta destinació de la Costa Blanca com un lloc ideal per a descansar i desconnectar del soroll i les multituds.

Ara, la regidoria de Turisme, dirigida per Víctor Bisquert, amb la col·laboració de l’agència Salabre Comunicació i els experts Paco Cholbi i Santi Cruanyes, ha llançat la campanya ‘Respira el turisme’.

Aquesta iniciativa ofereix una nova manera de gaudir de les vacances a la Costa Blanca mitjançant 5 meditacions guiades en 5 llocs emblemàtics del municipi: el mirador del Portalet, la cala del Moraig, el Morro Roabit, el parc de les Fonts i els pous de l’Abiar.

En aquests indrets s’han instal·lat peanyes amb un codi QR que enllaça a la pàgina web turismeperarespirar.com, on els visitants poden accedir a informació detallada i escoltar sessions de meditació dissenyades específicament per a cada lloc. Aquestes meditacions estan disponibles en valencià i castellà a Spotify i YouTube per a major accessibilitat.

QR de la campanya | Aj. El Poble Nou de Benitatxell

Com funcionen aquestes sessions?

Cada sessió comença amb una introducció que explica l’objectiu de ‘Respira el turisme’ i ofereix una breu descripció de l’entorn. Es practiquen diferents tècniques d’atenció plena, com la respiració, les sensacions, els pensaments, les emocions, la compassió i la connexió amb la natura.

Tot i que es promou la realització de les meditacions al lloc, ‘Respira el turisme’ permet també practicar-les a distància, convertint-se en una eina per a fer conéixer el Poble Nou de Benitatxell a un públic més ampli i interessat en la meditació, segons ha assenyalat Víctor Bisquert.

El regidor ha destacat que aquest recurs no només busca fomentar un turisme diferent, en contacte amb la natura i lluny de la massificació, sinó que també integra un component ètic, protegin el patrimoni cultural i natural, i respectant la forma de vida local, incloent-hi la llengua, les tradicions i els costums.

El Poble Nou de Benitatxell anima altres municipis turístics a sumar-se a aquesta iniciativa, demostrant que és possible un turisme sostenible a nivell econòmic i mediambiental, que cuida tant les persones com els llocs visitats.

A més de la pàgina web turismeperarespirar.com, es farà una àmplia difusió a través de les xarxes socials de Turisme del Poble Nou de Benitatxell.