Deportes

El Dénia BC ja coneix als seus rivals en Tercera FEB

Els dianenses es mesuraran a rivals valencians, alacantins i murcians en una competició que començarà a l'octubre
Eduardo Clavero entrenador del Dénia BC durant un temps mort / Javier Zamora

Fa uns dies la Federació Espanyola de Bàsquet va fer conéixer els equips que compondran les diferents categories masculines i femenines del Bàsquet d’àmbit nacional que depenen directament de la seua organització.

Amb noves denominacions, a la part masculina la LEB Or ara passarà a anomenar-se Primera FEB i comptarà amb 18 equips de tot l’estat Espanyol integrats en un grup únic. Entre ells hi haurà Lucentum  i Amics del Bàsquet de Castello.

La LEB Plata passarà a denominar-se Segona FEB i comptarà amb vint-i-huit equips de tot Espanya distribuïts en dos grups amb catorze components cadascun (Est i Oest) entre els quals hi haurà Bàsquet Llíria, UPB Gandia, CB Benicarlo i CB Horta Godella, equip este vinculat a València Basket.

Per la seua banda, la Liga EBA passarà a conéixer-se com a Tercera FEB i reunirà un total de 140 equips de tota la geografia nacional repartits en cinc conferències.

La Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia compartiran un any més la Conferència E, que es compondrà de 28 equips dividits en dos subgrups per criteris geogràfics, sent l’A per als equips més al nord i el B per als del sud.

Dénia Bàsquet tornarà a aquest nivell de competició enquadrat en el grup E-B que compartirà amb tres equips Murcians: UCAM Múrcia, Real Múrcia i Ciutat de Molina de Segura i tres valencians: Ontinyent Bàsquet, CB Sueca i el recentment descendit de Plata, CB Alginet. A més competirà davant de sis Clubs alacantins més: Lucentum Alacant, CB Il·licità, CB Jorge Juan Novelda, CB Benidorm, SCD CarolinesAdesavi de Sant Vicent del Raspeig.

La Federació continua fent gestions per completar el grup després de la retirada a darrera hora d’un equip de Cartagena. Si no aconseguix completar-ho seran tretze els qui finalment ho componguen, reduint-se en conseqüència a dos el nombre de descensos previstos en este subgrup a la conclusió de la lliga regular.

Pel que fa als ascensos a Segona FEB, este any els dos primers classificats de cadascun dels dos subgrups de la Conferència E es classificaran per a la disputa de la fase d’ascens, a la qual arribaran únicament els 16 millors equips de tota Espanya per lluitar per les sis places previstes a les Bases de Competició.

Sens dubte el Grup E-B està compost per rivals d’un nivell d’exigència màxim per als nois d’Eduardo Clavero que s’hauran de fer forts a Joan Fuster per intentar lluitar per aconseguir la permanència este primer any a la categoria.

Dimecres 24 de juliol es donarà a conéixer el calendari de competició de la lliga regular que començarà el 12 d’octubre i conclourà el darrer cap de setmana del mes d’abril del 2025.