Bienestar

Intensificada la lluita contra els abocaments il·legals a Benissa

El municipi reforça la vigilància i les sancions per combatre actituds incíviques
Restos poda / Aj. Benissa

La Policia Local de Benissa ha intensificat la lluita contra els abocaments il·legals en les últimes setmanes. La combativitat contra aquestes actituds incíviques suposa una prioritat per a l’Ajuntament de Benissa. Els abocaments acostumen a ocórrer en zones allunyades del nucli urbà, sobretot en les partides rurals i la zona de costa. Precisament en aquesta última s’ha produït la darrera denúncia fa uns pocs dies. Els agents van interceptar una furgoneta que acabava de llençar restes de poda en un lloc no permés per a açò.

Amb l’increment d’aquest tipus d’actes, l’Ajuntament, a través de la regidoria de Seguretat Ciutadana, ha reforçat la vigilància en els punts més conflictius. Segons l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana, les sancions per a aquestes infraccions poden arribar fins als 751 €.

Al mateix temps, des de l’empresa pública Benissa Impuls, es recorda que el municipi disposa de tres ‘Punts Nets’ a la zona de costa per al reciclatge sense necessitat d’acudir a l’Ecoparc. A més, el servei de la Recicladora està disponible de dilluns a divendres en diversos punts del nucli urbà per a dipositar petits electrodomèstics, pintures, olis vegetals i objectes domèstics, entre altres. Pel que fa a les empreses, Benissa compta amb l’Ecoparc per a realitzar correctament el reciclatge.

L’alcalde de Benissa, Arturo Poquet, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Martínez, han coincidit a manifestar que “és una prioritat d’aquest equip de govern combatre els abocaments il·legals i, per això, estem reforçant el servei de neteja i la presència policial”.