Medioambiente

Benigembla estrena un centre de compostatge comunitari

La instal·lació pretén reduir les freqüències de recollida dels residus urbans i protegir l'entorn
Centre de compostatge comunitari / Aj. Benigembla

Benigembla està d’estrena. Este matí ha sigut recepcionada l’obra amb la qual s’ha dotat al municipi d’un centre de compostatge comunitari. Una instal·lació encaminada a reduir la quantitat de matèria orgànica que va als abocadors i plantes de tractament d’escombraries, afavorint la sostenibilitat i protecció del medi ambient.

El projecte ha sigut finançat amb una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant, des de l’àrea de Medi Ambient, Energia i Residus. Segons detallen fonts municipals, el pressupost de licitació sumava 12.000 euros i el d’execució ha sigut de 10.560 euros.

Com indica el cartell explicatiu, ara, entre tots els veïns es podrà aconseguir integrar un procés natural, com és el compostatge, utilitzant els residus orgànics que es generen en cada casa per a transformar-los en abonament i retornar-li al dol l’aliment que necessita.

Gràcies a este sistema s’espera poder reciclar fins al 45% d’una bossa d’escombraries.

Esta actuació se suma al projecte que des del 2018 impulsa la Diputació d’Alacant per a la construcció de centres de compostatge comunitari en els municipis de tota la província.