Deportes

Àlex Pella va iniciar la «Volta a Espanya» de Vela

Va salpar des del Pont Penjant de Getxo, per a recórrer les 1.500 milles nàutiques que separen els ports de Bilbao i Barcelona
Àlex Pella en el seu vaixell després d'eixir des de Bilbao / Delphine Trentacosta

El catamarà «Maxicat Victoria» del navegant oceànic, Àlex Pella, va salpar, ahir, des de Getxo, a Bilbao, per a intentar batre el rècord de ‘La Volta a Espanya’. L’objectiu és establir el rècord absolut de la volta a la península Ibèrica, unint les ciutats de Bilbao i Barcelona, que haurà de completar-se íntegrament sense assistència i sense escales.

L’última plusmarca de «La Volta a Espanya» va ser establida pels germans López-Doriga en 2006, a bord del veler ‘Art i Naturalesa’, amb un temps de 12 dies i 13 hores, un crono que Alex Pella i la seua tripulació aspiren a rebaixar en els pròxims dies a bord del «Maxicat Victoria». Al patró Alex Pella, li acompanyaran en este nou repte, Lalou Roucayrol, director tècnic, Alejandro Cantero, tècnic d’arboradura, Alberto Muñoz, tècnic de sistemes, David Pella (en substitució de Pablo Santurde), Pilar Casares i Manuel Maqueda.

Alex Pella assegura que “este recorregut de 1.500 milles nàutiques, hem de valorar. «La Volta a Espanya» a vela és espectacular. La ruta reunix la duresa del Cantàbric, el mític pas de Finisterre, la costa de Portugal, el complicat pas de l’estret de Gibraltar i la sempre imprevisible Mar Mediterrani. Les línies d’eixida i meta en els ports de Bilbao o Barcelona són realment espectaculars”.

Eixida des del Pont Penjant de Getxo | Delphine Trentacosta

El desafiament, obert a tot tipus d’embarcacions i tripulacions sense restriccions, estipula la línia d’eixida i meta, sota l’icònic Puente Colgante de Bizkaia i les línies de cronometratge entre el parc eòlic del port de Bilbao i l’hotel W “Vela” de Barcelona, on els clubs implicats prendran els temps oficials d’eixida i arribada de cada embarcació desafiadora. La iniciativa, compte amb la col·laboració del Real Club Marítim de l’Abra-Real Sporting Club i del Real Club Náutico de Barcelona.