Solidaridad

«Gaudint l’Estiu 2024»: Un estiu d’inclusió i activitats per a persones amb capacitats diferents

El programa de Condenados al Bordillo ofereix activitats diverses durant juliol i agost, fomentant l'autonomia personal
Activitats estiu / Condenados al Bordillo

Aquest estiu, l’associació Condenados al Bordillo ha posat en marxa el programa «Gaudint l’Estiu 2024«, amb l’objectiu de mantenir les activitats que es duen a terme durant l’any, també en el període estival.

Durant els mesos de juliol i agost, més de 50 usuaris amb diferents capacitats i edats participaran en el programa. Per a dur-lo a terme, es contractaran 11 treballadors, cinc dels quals seran persones amb discapacitat.

El programa té dos objectius principals: proporcionar un respir als familiars i desenvolupar una sèrie d’activitats dirigides a persones amb capacitats diferents, per a fomentar la seua autonomia personal.Les activitats inclouen:

Treball grupal: De dilluns a divendres de 9:00 a 13:30 a les instal·lacions de l’I.E.S Maria Ibars. Els participants es dividiran en grups segons les seues característiques i participaran en activitats recreatives, esportives, plàstiques i de lectura, amb l’objectiu de promoure la participació de tots, independentment de les seues capacitats.

Banys: A les vesprades, a les instal·lacions d’Aqualia i a les platges de Dénia. Aquest servei és dirigit a grans dependents (persones que es desplacen en cadira de rodes). L’aigua facilita el moviment i el desplaçament, oferint la possibilitat de alliberar-se de les cadires de rodes per uns instants.

Senderisme i descansos: Recorreguts per diferents punts de Dénia (via verda, Montgó) i algun cap de setmana de descans.