Sucesos

La Guàrdia Civil deté, a Dénia, a un home quan intentava embarcar portant drogues en el seu vehicle

S'han intervingut: 384 grams de cocaïna, 307 grams de la coneguda com a cocaïna rosa, 49 grams de marihuana i 1 gram d'haixix
Drogues intervingudes / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil, dins dels serveis que realitza en els embarcaments i desembarcaments en el Port de Dénia, ha detingut un home com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

El Jutjat d’Instrucció núm. 1 del Partit Judicial de Dénia ha decretat el seu ingrés en presó provisional sense fiança per aquests fets.

El passat 11 de juny, components de la Patrulla Fiscal i Fronteres de Dénia, durant un servei de Resguard Fiscal en el Port de Dénia dirigit a la supervisió dels embarcaments i desembarcaments dels ferris, van dur a terme una important actuació que evidencia el compromís de la Guàrdia Civil en la lluita contra el tràfic de drogues.

Durant una inspecció de rutina a un vehicle amb destinació a Eivissa, ocupat únicament pel seu conductor, els agents van observar certs indicis que van aixecar sospites. Aquest fet va conduir a una inspecció més minuciosa que va revelar que diversos espais del vehicle havien estat manipulats en més d’una ocasió.

En un primer moment, els agents van trobar en l’interior d’una motxilla un flascó petit que contenia 1 gram d’haixix, el que va portar a iniciar un registre més exhaustiu.

Durant aquest registre, el conductor va sol·licitar permís per acostar-se al vehicle i traure un paquet amb 49 grams de marihuana, que es trobava amagat sota del volant. No obstant això, els agents van continuar amb el registre i, en diversos dels espais manipulats, van trobar una bossa que contenia 307 grams de «tusi«, també coneguda com a cocaïna rosa, i altres dues bosses de cocaïna amb un pes total de 384 grams.

El conductor del vehicle, un home de 42 anys i resident a Eivissa, va ser detingut immediatament sota la sospita de cometre un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. L’individu, juntament amb la droga confiscada i el vehicle utilitzat, va ser posat a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Dénia.  Després de comparéixer davant l’autoritat judicial, es va decretar el seu ingrés en presó provisional comunicada sense fiança.

Aquesta actuació reforça el compromís de la Guàrdia Civil en la lluita contra el tràfic de drogues i subratlla la importància de la col·laboració entre les diferents forces i cossos de seguretat en la prevenció i combat d’aquest tipus d’activitats criminals.