Sucesos

El jutge envia a presó a un dels tres detinguts pel crim del veí de Gata

La víctima va morir al suposadament rebre diversos colps amb un bat de beisbol
Guardia Civil en actiu / GC

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Dénia, en funcions de guàrdia, va rebre este dilluns als tres detinguts per la mort d’un home dissabte passat a Gata de Gorgos (Alacant) i va acordar la presó provisional comunicada i sense fiança per a un d’ells, conformement al criteri del Ministeri Fiscal.

De la mateixa manera, per a un segon detingut va dictar la llibertat amb mesures cautelars de retirada de passaport i compareixença periòdica davant el jutjat, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (*TSJCV) en un comunicat.

Quant al tercer detingut, el jutge va acordar la llibertat sense cautelars. Els tres queden investigats en una causa oberta per un delicte d’homicidi, sense perjuí d’ulterior qualificació en funció dels resultats de la investigació.

La Guàrdia Civil va detindre a tres homes per la seua presumpta implicació en la mort d’un altre, de 38 anys, en Gata, a última hora de la vesprada del dissabte. La víctima va morir al suposadament rebre diversos colps amb un bat de beisbol.

Agents de la Policia Local van iniciar en primer lloc la reanimació cardiopulmonar fins a l’arribada dels medis sanitaris, que van trobar al ferit ja en parada cardiorespiratòria amb diversos traumatismes en el tronc, cara i coll. Els equips mèdics van continuar amb les labors de *RCP avançada, però no van poder recuperar-ho i van confirmar la defunció de l’home.

L’Ajuntament de Gata de Gorgos, en un decret d’Alcaldia, es va mostrar “consternat” i va expressar la seua “tristesa” per estos fets, al mateix temps que va transmetre el condol i “tot el suport possible” de la corporació municipal en la família del mort.

El consistori va declarar tres dies de dol oficial en la localitat, que conclouen este dilluns 24 de juny; va decretar la suspensió de tots els actes públics i festius convocats i el tancament de les instal·lacions esportives i espais municipals, i va ordenar que les banderes onejaren a mitja asta.